Holdet
Projektet Varme Zoner er forankret hos Thy Erhvervsforum, der i flere år har haft fokus på sammenhængen mellem job og livskvalitet i Thy. Projektet er initieret af udviklingskonsulenterne Rasmus Johnsen og Anne Katrine Hornemann. Det er skabt i et tæt samarbejde mellem Rasmus Johnsen, COWI og Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet. Alle fotos er taget af Fotograf Mette Johnsen. Projektet er støttet af Erhvervsministeriets Landdistriktspulje i perioden 2019 - 2020.
Anne Katrine Hornemann
Bystrategisk rådgiver i COWI
+45 41 76 11 24
akhn@cowi.com
Anne Katrine er uddannet arkitekt, og har stor erfaring med udvikling af nye og eksisterende områder både i byer og landdistrikter. Hun har i mange år arbejdet med strategiske udviklingsprojekter og ledelse af projekter med mange tværfaglige kompetencer og involvering af lokalområder, virksomheder, foreninger og beboere. Anne Katrine har et særligt fokus på, hvordan steder kan udvikle sin egen identitet og fortælling, og hvordan visioner, fællesskaber og menneskelige ressourcer og kreativitet kan bidrage til en lokal udvikling.
Rasmus Johnsen
Specialist i udvikling og formidling af landdistrikter
+45 50 94 43 98
rj@rjohnsen.com
Rasmus er specialist i udvikling og formidling af landdistrikter. Han er uddannet filosof og har i over 10 år arbejdet med bosætning, turisme, uddannelse og erhverv baseret på det stedbundne potentiale i de danske land- og yderområder. Rasmus er særligt stærk indenfor identifikation, udvikling og eksponering af det potentiale, der understøtter det aktive liv i og tæt på naturen og har stor erfaring med de særlige behov, der knytter sig til special interest bosætning og turisme. Rasmus har været en af hovedkræfterne bag udviklingen af Cold Hawaii i Thy og rådgiver bl.a. en række af landets kommuner inden for området.
Rolf Lyneborg Lund
Ph.d. ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet
Rolf Lyneborg Lund har i mange år forsket i geografisk segregering, ulighed og livschancer. Rolf har indgående kendskab til statistisk programmering, geografisk computervidenskab og hvordan social data kan kobles direkte til geografiske steder. Rolf har bl.a. udviklet et software, der kan automatisere mønstre og udviklinger i det geografiske landskab og har senest forsket i lokale forskelle i indkomst og uddannelse på et detaljeret lokalt niveau, med et ønske om at kvalificere debatten om ulighed mellem by og land. Denne software er brugt i Varme Zoner projektet.
Maria Mortensen
Urban designer i COWI
Maria er urban designer og arbejder i krydsfeltet mellem fysisk byplanlægning og strategiske udviklingsprojekter. Maria har en særlig interesse for udviklingen af fællesskaber og styrkelsen af de lokale potentialer, og har de seneste år arbejdet med, hvordan lokale aktører, ildsjæle, beboere og boligforeninger inddrages i udviklingen af lokalområder og projekter for at skabe ejerskab og styrke stedsfortællingen.